Rize
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
RİZE
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
53 HABER GAZETESİ RİZE Çaykur'da Siyasi Müdahale Eleştirisi: Tarafsızlık ve Eşitlik Vurgusu

Çaykur'da Siyasi Müdahale Eleştirisi: Tarafsızlık ve Eşitlik Vurgusu

Tek Gıda İş Sendikası Rize Temsilcisi Ahmet Feyiz, siyasetçilerin kamu işe alım süreçlerine müdahalesini eleştirerek, bu durumun hukukun üstünlüğüne aykırı olduğunu vurguladı.

Tek Gıda İş Sendikası Rize İl Temsilcisi Ahmet Feyiz, 100 yıllık bir kurumun işe alım açıklamasını siyasi bir partinin başkanının yapması amacın ne olduğunu gayet net açıklıyor” dedi.

Feyiz açıklamasında, “Bir siyasi partinin iktidar gücünü kullanarak kamu işe alım süreçlerine müdahale etmesi hukukun üstünlüğü ve eşit yurttaşlık ilkeleriyle bağdaşmaz kamu kurumlarının tarafsızlığı demokrasi ve toplumsal barışın temelidir Sgk şartı ise işi bilmezliğin bir ürünüdür. Çalışma ve sözleşme hürriyeti anayasanın 48.maddesinde açıkça düzenlemiş herkes dilediği alanda çalışma özgürlüğüne sahiptir. Bu nedenle sigortası bulunan herhangi bir yurttaşın kamuda ve başka bir işte başvuru yapma hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır” dedi

Feyiz, “210 bin üreticinin ve Çaykur’un kaderi bir siyasi partinin başkanının ve üç beş çay patronunun iki dudağının arasında olmamalı. Çaykur ve çay bölgenin ve ülkenin lokomotifidir böyle kapı arkası ucuz pazarlıklara bırakılmamalı Çaykur siyasetin ve pasif yönetiminden acilen kurtarılmalıdır.

Çay fiyatı belirlenmesi anlamında daha kalıcı ve verimli projeler üretilmelidir.

Çiftçilerimizin  İlklim değişikliklerinden olumsuz etkilendiği ön görülmeyen yağışlar,heyelanlar, şiddetli kuraklık,artan zararlı böcekler, üretim alanlarının daralması gibi bir dizi zorluğu beraberinde getirdiği bu etkilerin çayın kalitesini düşürüp çiftçilerimizin geçim kaynağı üzerinde önemli etkilere neden oluyor dolayısıyla tüm bu olumsuzluklar göz önünde bulundurularak halkın yaşadığı gerçek enflasyona göre çayın fiyatını gerçek sahipleri belirlenmelidir” dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *